LVO Congres 2016
 
Innovation rooms tijdens het Jubileumcongres van de LVO

3M: Powerlectures

Beide dagen zal 3M in een innovation room op de expositie 5 verschillende power lectures verzorgen, met de volgende onderwerpen (als u op het onderwerp klikt treft u meer informatie):

Iedere powerlecture zal een kwartier duren. Bij het volgen van allevijf de powerlectures krijgt u accreditatiepunten toegekend (mits u de badge heeft laten scannen).

Het tijdsschema waarop deze sessies zullen plaatsvinden vindt u in de congrestas die u ter plekke ontvangt (o.b.v. vrije inloop)!
Deze powerlectures vinden plaats in de innovation room op de expo (voor de plattegrond van de expo, zie de congrestas).



Erasmus MC / Zeiss: Workshop microchirurgie



Microchirurgie is een vaardigheid die een steeds grotere plek inneemt.

Microchirurgie (chirurgie waarbij een microscoop nodig is) wordt gebruikt in verschillende chirurgische disciplines o.a. plastische- en reconstructieve chirurgie voor het hechten van kleine bloedvaten en zenuwen, neurochirurgie, kaakchirurgie, kno en oogchirurgie.

Een intensieve training voor specialisten van gemiddeld 200 uur is nodig voor het bereiken van betere resultaten in het hechten van kleine bloedvaten (1-3 mm) en vergroot de kennis van het omgaan met zeer teer weefsel zonder onnodige schade te maken. Dit bevordert een sneller (functie)herstel van de patiënt na de operatie.

Voor operatie assistenten is het essentieel een beeld te hebben van de procedure zodat ze kunnen anticiperen tijdens het instrumenteren en assisteren bij microchirurgische operaties. Belangrijk daarbij is het hanteren van micro instrumentarium en micro hechtmateriaal, hoe om te gaan met zeer teer weefsel en het werken bij grote vergroting.

Op dit congres willen we je kennis laten maken met de microchirurgie door het verzorgen van een workshop. We laten jullie het werken onder een microscoop ervaren voor de oog-hand coördinatie en het hanteren van micro instrumentarium en micro hechtmateriaal.
Graag tot ziens bij onze workshop!



De Erasmus MC Zorgacademie, Opleiding tot operatieassistent
in samenwerking met de afdeling Plastische en Reconstructieve Chirurgie
Erasmus MC, Rotterdam

Medtronic: Innovation room


Zelf aan het roer staan en met Medtronic producten opereren?

Wij nodigen je van harte uit om tijdens één van de congresdagen
de Medtronic producten zelf uit te proberen in onze innovation
room in de Kernhem zaal. Tevens vind je Medtronic in stand 4.
Dit jaar is Medtronic aanwezig om je bij te praten over onze
nieuwste ontwikkelingen op het gebied van producten,
opleidingen en praktische oplossingen.

De innovation room van Medtronic is beide congresdagen toegankelijk voor alle congresdeelnemers, o.b.v. vrije inloop (zal plaatsvinden in Kernhem 1).