LVO Congres 2016
 

Bericht 15-12-'15

‘Van Straten Medical Young Professional Award’

Aan de pas gediplomeerden

Heb je het afgelopen jaar je diploma behaald? En heb je de opleiding afgesloten met het schrijven van een interessante scriptie of een belangrijk onderzoek?

Dan heb je nog tot 1 januari de tijd dit in te sturen en daarmee kans te maken op het winnen van de prachtige Van Straten Award. De inzenders van de 3 beste scripties mogen op het jaarlijkse congres in februari een presentatie geven over hun onderwerp. De winnaar gaat met een prachtige Award en een geldprijs naar huis.

Stuur je scriptie voor 1 januari naar onderwijs@lvo.nl.


Bericht 14-12-'15

Aan alle LVO-leden die 30 jaar lid zijn en gepensioneerde oud-leden

In het jubileumjaar 2016 organiseert de LVO haar 30ste LVO-congres.
Een lustrum mag in het teken staan van trots, feestgevoel en het kijken naar de toekomst.

Op het komende congres staan vooral de Young Professionals in de schijnwerper, zij zijn immers onze toekomst!
Maar u hebt door uw jarenlange lidmaatschap een belangrijke bijdrage geleverd aan de LVO.

Om onze waardering hiervoor te tonen wil de LVO al degenen die 30 jaar lid zijn en de reeds gepensioneerde oud-leden uitnodigen om tegen een sterk gereduceerd tarief deel te nemen aan het LVO congres.

Wanneer u zich via de website www.lvocongres.org aanmeldt, ontvangt u 50% reductie op het geldende tarief.
U kiest hier bij ‘categorie’ voor ‘Gepensioneerden /LVO leden (vanaf 1986 of eerder lid) en maakt keuze voor het tarief van 1 of 2 dagen.

Wij zouden uw inschrijving graag tegemoet zien!

Namens het bestuur en commissies van de LVO,
Monique de Kort, voorzitter congrescommissie LVO.


Bericht 23-11-'15

NVLO op LVO-congres

Het 30ste LVO-congres! Wat een ongelofelijke mijlpaal om te bereiken. De NVLO feliciteert de LVO met dit fantastische resultaat! De LVO is al meer dan dertig jaar dé vereniging voor en door operatieassistenten. Zij vertegenwoordigt bijna de helft van de beroepsgroep. De LVO heeft ook al veel bereikt op het gebied van kwaliteit, veiligheid, scholing en belangenbehartiging. Denk hierbij aan het opzetten van het kwaliteitsregister en de themascholingsdagen die bij iedereen bekend zijn.

Als managers OK weten we hoe belangrijk goed geschoolde operatieassistenten zijn. Er wordt steeds meer gevraagd van de professional op de OK. In de meeste ziekenhuizen zijn de stopmomenten van het operatieve proces geïmplementeerd, worden de time-out-/sign-outprocedures uitgevoerd en zijn processen lean ingericht. De trend op dit moment is crew resource management op de OK met als doel het optimaliseren van de multidisciplinaire samenwerking in teamverband. De NVLO juicht deze ontwikkeling van harte toe. Er is heel wat veranderd op de OK in dertig jaar tijd! De LVO heeft dit als vakvereniging mogen meemaken en heeft zich steeds gericht op ontwikkelen en vernieuwen.

Gezien de vele ontwikkelingen op de hedendaagse OK is het belangrijk om te blijven investeren in nieuwe collega’s, zowel qua opleiding als ook door het ontwikkelen van young professionals.

Op de vraag of de NVLO op donderdag 18 februari 2016 een bijdrage wil leveren aan het jubileumcongres van de LVO hebben wij als bestuur natuurlijk direct positief gereageerd. Vooral het thema ‘young professionals’ spreekt ons zeer aan. Op dit moment werken de NVLO en de LVO samen aan het opstellen van het NVLO-programma. De onderwerpen moeten zowel voor de leden van de NVLO als voor de LVO-leden interessant en uitdagend zijn. Binnenkort zullen wij je informeren over het definitieve programma. Houd de website van de LVO en NVLO (www.nvlo.nl) in de gaten voor meer informatie.

Namens het NVLO-bestuur,

Jeannette Ronchetti

Bestuurslid NVLO/Congresorganisatie

info@nvlo.nl