Voorjaarscongres NVvP 2019 (SM)
 


47e Voorjaarscongres NVvP

Van woensdag 3 t/m vrijdag 5 april 2018 staat het MECC te Maastricht in het teken van het 47e Voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP). Voor u een uitgelezen kans in contact te komen met 2400 psychiaters en AIOS psychiatrie. Het thema voor 2019 is "Psychiatrie van de toekomst".

Het congres kent 5 subthema's die ook op de expovloer terug gaan komen:

  • Van DSM naar trans diagnostisch/dimensioneel: de DSM heeft ons heel veel gebracht maar onderzoek naar stoornissen vanuit diagnostische concepten wordt gecompliceerd door heterogeniteit in klinische presentatie, oorzaken en prognose en co-morbiditeit is enorm.
  • N=1 of RCT: De onvoorspelbaarheid van therapieën en pillen tegen psychische aandoeningen is enorm. Komt de langdurige impasse in het verbeteren van behandeling doordat we te lang vast hebben gehouden aan trials in groepsverband?
  • Hypothese-gedreven ↔ hypothesevrij (Big Data): veel van onze symptomatologie is niet zichtbaar voor het “blote oog” en laat zich niet zomaar vangen in testen of toetsen. Houden we vast aan hypotheses en modellen zodat we weten wat we onderzoeken of laten we (ook) de computer nieuwe verbanden suggereren?
  • Spreekkamer ↔ online/E-Health: Is overdracht in de spreekkamer werkelijk cruciaal of kunnen we veel winnen door online contacten? Wat kunnen dynamische metingen via e-health toevoegen aan de wens om effectmeting te verbeteren?
  • Richtlijnen ↔ Patiënt-narratief: Verhalenbanken en de herstelbeweging lijken een hernieuwd elan te willen geven aan de arts-patiënt relatie. Tegelijkertijd worden zorgstandaarden en richtlijnen steeds dominanter in de zorg geïmplementeerd. Hoe moeten deze twee stromingen in de toekomst worden verbonden?
NVvP

De NVvP zet zich als wetenschappelijke beroepsvereniging van psychiaters in voor goede psychiatrische patiëntenzorg in Nederland. Dat kan alleen wanneer psychiaters kwalitatief goed hun werk kunnen doen. De NVvP investeert onder andere in het onderhouden en verwerven van wetenschappelijke kennis van psychiaters en organiseert daarom ieder jaar het Voorjaarscongres. Het Voorjaarscongres wordt ieder jaar door ongeveer 2400 van haar leden en andere professionals in het vakgebied bezocht.

Dé gelegenheid uw doelgroep te ontmoeten

Ook dit jaar biedt De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) aan bedrijven en organisaties de mogelijkheid om zich tijdens haar Voorjaarscongres te presenteren en zodoende de doelgroep nader te informeren over haar producten en diensten. Dit geschiedt in een speciaal daarvoor aangewezen expositiehal.

Programma en expositiemogelijkheden

Het congresprogramma is weer goed gevuld met een grote verscheidenheid aan wetenschappelijke sessies. Naast het wetenschappelijke programma vindt er ook een expositie plaats. Deze expositie biedt organisaties, instellingen en verenigingen de mogelijkheid om in contact te treden met de bezoekers van het congres. Hiervoor bieden wij stands van verschillende groottes aan. De plaatsen van de stands zijn vooraf vastgelegd. Wij nodigen u graag uit om u voor een van deze stands in te schrijven. Voor het maken van een boeking, klik hier

Wij kijken er naar uit u te verwelkomen tijdens het 47e Voorjaarscongres van de NVvP!