LVO Congres 2016
 
Informatie

Op 18 en 19 februari 2016 vindt er het 30ste LVO-congres plaats. Dit is een jubileumcongres van de Landelijke Vereniging voor Operatieassistenten met als thema “Young Professionals”. Het LVO-congres is het enige door een beroepsvereniging georganiseerde congres voor de operatieassistent. 

Tot ons genoegen kunnen wij U mededelen dat we voor het jubileumcongres gaan samenwerken met de organisaties van onder andere de NVT (Nederlandse Vereniging voor Traumatologie), NVLO (Nederlandse Vereniging van Leidinggevenden Operatieafdeling) en de NVEC (Nederlandse Vereniging voor Endoscopische Chirurgie). Zij zullen met hun specifieke onderwerpen verschillende themablokken vullen. De NVLO bouwt zelfs hun jaarlijkse themadag binnen ons congres. Door de opbouw van het programma met specialisatieblokken gaan we mee met de ontwikkelingen in de operatieve zorg en de vraag en aanbod op de markt.  Een dergelijk opgebouwd programma zal naast de operatieassistent ook de specialismenoudsten, specialisten, arts assistenten en leidinggevenden OK motiveren om het LVO congres te bezoeken.  Het niveau van het programma wordt mede bepaald door de aanwezigheid van gerenommeerde sprekers op nationaal en internationaal niveau.

Gezien het thema van het komende congres “Young Professionals” zult u ook ervaren dat er meer inbreng zal zijn van de jonge operatieassistent, de operatieassistent die met haar of zijn toekomst meer wilt doen met het beroep en zich wil ontwikkelen; ook zij zijn betrokken geweest bij het invullen van het inhoudelijk programma. Zij zijn degenen die zich verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen en wetenschappelijk onderzoeken, hun kennis moet gebruikt worden. Met veel interesse zullen ook zij de stands bezoeken en de geboden informatie weer meenemen naar hun ziekenhuis. Ook hiermee laat de LVO zien dat er visie is op de toekomst, en dat de LVO inspeelt op de ontwikkelingen  op landelijk niveau.  

Doelgroep
Leden van de LVO (Landelijke Vereniging voor Operatieassistenten), NVT (Nederlandse Vereniging voor Traumatologie), NVLO (Nederlandse Vereniging van Leidinggevenden Operatieafdeling) en de NVEC (Nederlandse Vereniging voor Endoscopische Chirurgie)