
Royalties and licence fees under Article 
8.1(c) of the Agreement 

 

 

Treatment of withholding tax applied on 
royalties in the country of importation 

 



Treatment of withholding tax applied on royalties in 
the country of importation 

Licensor/Seller in 
Country A 

Licensee/Buyer 
Country B 

Customers in Country B 

Income Tax 
(25 cu) 

100 cu 

75 cu 

Licence agreement / 
Royalty payments 

 sale of goods 

1000 cu 

2000 cu 

goods 
payment of royalties 



Treatment of withholding tax applied on royalties in 
the country of importation 

• Royalties payable contracted as a condition of 
the sale , is related to the imported goods and 
not included in the PaPP. 

• This tax is not the one of the type referred to 
in paragraph 3 of the Interpretative Note to 
Article 1 of the Agreement.  

• Question? Is the withholding tax paid part of 
the royalties payable to the licensor? 

 



Treatment of withholding tax applied on royalties in 
the country of importation 

Question 

  

• Is the withholding tax paid to the tax 
authorities part of the Customs value under 
Article 8.1(c)? 

 


