2018 Service Unites Conference Session Locator
Building Resilient Communities Business
Disaster Preparedness and Response Faith
Global Higher Education
Military and Veterans National Service
Nonprofit Capacity Building Nonprofit Volunteer Engagement/Service Enterprise
Tech in Volunteerism Youth Engagement

Saturday, June 16, 2018
12:00 pm - 4:00 pmNo location[Volunteer] Construct Conference Bags (4 Hours) [More Info]
 
Sunday, June 17, 2018
9:00 am - 1:00 pmNo location[Volunteer] Conference Host/Hostess (4 Hours) [More Info]
10:00 am - 12:30 pmNo location[Volunteer] Points of Light Network Pre-conference Gathering (3 Hours) [More Info]
11:00 am - 3:00 pmNo location[Volunteer] Conference App Support (4 Hours) [More Info]
11:00 am - 3:00 pmNo location[Volunteer] Registration Desk [4 Hours]
1:00 pm - 4:30 pmNo location[Volunteer] Points of Light Network Pre-conference Gathering (4 Hours) [More Info]
1:00 pm - 5:00 pmNo location[Volunteer] Conference Host/Hostess (4 Hours) [More Info]
1:00 pm - 5:00 pmNo location[Volunteer] Conference Information Booth (4 Hours) [More Info]
1:00 pm - 5:00 pmNo location[Volunteer] Registration Desk [4 Hours]
4:00 pm - 7:00 pmNo location[Volunteer] Registration Desk [3 Hours]
 
Monday, June 18, 2018
7:00 am - 11:00 amNo location[Volunteer] Conference App Support (4 Hours) [More Info]
7:00 am - 11:00 amNo location[Volunteer] Conference Host/Hostess (4 Hours) [More Info]
7:00 am - 11:00 amNo location[Volunteer] Information Booth (4 Hours)
7:00 am - 11:00 amNo location[Volunteer] Networking Lounge (4 Hours) [More Info]
7:00 am - 11:00 amNo location[Volunteer] Registration Desk [4 Hours]
7:00 am - 11:00 amNo location[Volunteer] Registration Line Management (4 Hours) [More Info]
8:30 am - 10:00 amGrand Ballroom C (M4 North Tower)
331: National Association of Volunteer Programs in Local Government (NAVPLG) Annual Meeting [More Info]
10:30 am - 12:00 pmInternational Ballroom A (M2 North Tower)
118: Social Branding: Building Your Brand and Cause on Social Networks [More Info]
10:30 am - 12:00 pmInternational Ballroom C (M2 North Tower)
133: Innovative Programs to Engage Youth In Service [More Info]
10:30 am - 12:00 pmCypress (M2 North Tower)
175: Building the Ultimate Nonprofit Marketing Stack [More Info]
10:30 am - 12:00 pmDogwood B (M1 North Tower)
17: Creating Highly Effective Service Programs for Young People [More Info]
10:30 am - 12:00 pmInternational Ballroom B (M2 North Tower)
215: Breaking The Mold: Using Virtual Volunteering to Maximize Impact for At-Risk Youth [More Info]
10:30 am - 12:00 pmGrand Ballroom B (M4 North Tower)
225: Corporate Disaster Response [More Info]
10:30 am - 12:00 pmInternational Ballroom D (M2 North Tower)
236: Leveraging Corporate Volunteerism to Build Capacity [More Info]
10:30 am - 12:00 pmChestnut (M3 North Tower)
26: A Double Whammy: How Leadership Development Can Ensure Capacity Building Success [More Info]
10:30 am - 12:00 pmSycamore (M2 North Tower)
297: Reducing Fear. Acknowledging Challenges. Tackling Assumptions: We Can Work it Out. Understanding and Harnessing the Power of Faith-Based Volunteerism in the Mainstream World [More Info]
10:30 am - 12:00 pmInternational Ballroom E (M2 North Tower)
300: Civic Engagement Spurs Neighborhood Resilience sponsored by KeyBank (Building Resilient Communities Opening) [More Info]
10:30 am - 12:00 pmSpruce (South Tower)
304: Making the Most of Employee Nonprofit Board Service: What Companies Need to Know [More Info]
10:30 am - 12:00 pmDogwood A (M1 North Tower)
33: Core Values: Creating Sustainable Programs and Growing a Generation of Leaders [More Info]
10:30 am - 12:00 pmCottonwood A (M1 North Tower)
38: Encouraging Volunteerism within the Military Community [More Info]
10:30 am - 12:00 pmCottonwood B (M1 North Tower)
55: The Merits of a Merger: Coming Together for Greater Impact [More Info]
10:30 am - 12:00 pmRedwood (M1 North Tower)
82: Engaging Elected Officials [More Info]
10:30 am - 12:00 pmGrand Ballroom A (M4 North Tower)
88: Changing the World - One Sandwich at a Time [More Info]
11:00 am - 2:00 pmNo location[Volunteer] Disaster Preparedness and Response Luncheon (3 Hours) [More Info]
11:00 am - 3:00 pmNo location[Volunteer] Conference App Support (4 Hours) [More Info]
11:00 am - 3:00 pmNo location[Volunteer] Conference Host/Hostess (4 Hours) [More Info]
11:00 am - 3:00 pmNo location[Volunteer] Information Booth (4 Hours)
11:00 am - 3:00 pmNo location[Volunteer] Networking Lounge (4 Hours) [More Info]
11:00 am - 3:00 pmNo location[Volunteer] Registration Desk [4 Hours]
11:00 am - 3:00 pmNo location[Volunteer] Registration Line Management (4 Hours) [More Info]
12:00 pm - 1:30 pmInternational Ballroom F (M2 North Tower)
315: Disaster Volunteer Preparedness and Response Luncheon, Sponsored JPMorgan Chase & Co. [More Info]
1:00 pm - 5:00 pmNo location[Volunteer] Registration Line Management (4 Hours) [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmInternational Ballroom D (M2 North Tower)
119: Keeping Seasoned Volunteers, Spicy: Engaging Older Adults [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmSycamore (M2 North Tower)
153: Millennial Warriors [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmCottonwood B (M1 North Tower)
179: Creating Authentic Online Learning Opportunities for Volunteers [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmHazelnut (M3 North Tower)
18: An Introduction to a New Model of Faith-Based Strategic Planning [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmInternational Ballroom C (M2 North Tower)
21: Effective Fiscal Management and Internal Controls in Small Nonprofit and Volunteer Organizations [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmCottonwood A (M1 North Tower)
233: Community Service Ambassadors and AmeriCorps VISTA's Leading Service-Learning Programs--Two Models for Successful Student/Community Partnership Development [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmGrand Ballroom C (M4 North Tower)
273: Corporate Partnerships: Building Relationships Not Transactions [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmGrand Ballroom B (M4 North Tower)
282: Engaging Millennials Through Volunteerism [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmDogwood A (M1 North Tower)
286: Service Year Impact Communities: A Cross-Sector, Place-Based Approach to Service [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmMagnolia (M2 North Tower)
313: Increase Return on Volunteer Investment with Service Enterprise Online [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmSpruce (South Tower)
341: Generations Helping Generations: A Teen Internship Model [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmInternational Ballroom A (M2 North Tower)
37: Quick Connect: Attraction and Engagement of Today's Volunteers [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmGrand Ballroom A (M4 North Tower)
41: Navigating Sticky Situations: Effective Solutions for Everyday Challenges [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmCypress (M2 North Tower)
45: Service at the Intersection of Race and Faith [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmJuniper (M2 North Tower)
503: Family Volunteering around the Globe; Insights and Inspiration from research in 5 countries featuring nonprofit leaders from Hong Kong, Brazil, Chicago and Points of Light [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmRedwood (M1 North Tower)
66: Let's Talk About Nonprofit Board Diversity [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmDogwood B (M1 North Tower)
71: Keys to Building a Resilient Community by Identifying the Common Values Between the Public and the Police [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmChestnut (M3 North Tower)
78: Volunteering For Development: How Can You Leverage Volunteers To Build Communities in Small and Difficult to Reach Areas? [More Info]
1:30 pm - 3:00 pmInternational Ballroom B (M2 North Tower)
80: All Disasters Are Local: A Look Back at State Service Response Efforts to Hurricanes Harvey, Irma and Maria [More Info]
1:30 pm - 6:00 pmNo location[Volunteer] Opening Plenary - Fox Theater (4 Hours) [More Info]
3:00 pm - 7:00 pmNo location[Volunteer] Conference App Support (4 Hours) [More Info]
3:00 pm - 7:00 pmNo location[Volunteer] Conference Host/Hostess (4 Hours) [More Info]
3:00 pm - 7:00 pmNo location[Volunteer] Registration Desk [4 Hours]
3:00 pm - 7:00 pmNo location[Volunteer] Registration Line Management (4 Hours) [More Info]
3:30 pm - 6:00 pmOffsite326: Service Unites Opening Plenary [More Info]
6:00 pm - 7:30 pmNo location[Volunteer] Corporate Service Council Reception (2 Hours) [More Info]
6:00 pm - 8:00 pmNo location[Volunteer] Service Supper (2 Hours) [More Info]
6:00 pm - 9:30 pmOffsite319: Service Supper [More Info]
 
Tuesday, June 19, 2018
7:00 am - 9:00 amNo location[Volunteer] Conference Host/Hostess (2 Hours) [More Info]
7:00 am - 9:00 amNo location[Volunteer] Networking Lounge (2 Hours) [More Info]
7:00 am - 9:00 amNo location[Volunteer] Registration Line Management (2 Hours) [More Info]
7:00 am - 11:00 amNo location[Volunteer] Information Booth (4 Hours)
7:00 am - 11:00 amNo location[Volunteer] Registration Desk [4 Hours]
8:00 am - 12:00 pmNo location[Volunteer] Youth Summit (4 Hours) [More Info]
8:30 am - 10:00 amGrand Ballroom A (M4 North Tower)
100: Digital Volunteer Communications: How to Keep the Connection With Volunteers You Don't See [More Info]
8:30 am - 10:00 amGrand Ballroom C (M4 North Tower)
101: Bringing Community Solutions to Scale through Skills-Based Volunteering [More Info]
8:30 am - 10:00 amCottonwood B (M1 North Tower)
111: Entrepreneurial Volunteering: An Inspiring Approach to Cross-Sector Change [More Info]
8:30 am - 10:00 amInternational Ballroom D (M2 North Tower)
143: Better Together: Volunteer Management + Tech Tips and Tools [More Info]
8:30 am - 10:00 amDogwood A (M1 North Tower)
186: Claim Your Seat at the Table: How to Position Yourself as a Strategic Partner [More Info]
8:30 am - 10:00 amBirch (South Tower)
190: Volunteer Engagement in the 31st Century [More Info]
8:30 am - 10:00 amHazelnut (M3 North Tower)
195: Rapidly Scaling Global Initiatives: What is the Secret Sauce to Effectively and Quickly Launch a Global Initiative? [More Info]
8:30 am - 10:00 amCypress (M2 North Tower)
204: Veterans Lead With Their Strengths [More Info]
8:30 am - 10:00 amInternational Ballroom A (M2 North Tower)
219: Leveraging Volunteerism to Develop the Next Generation of Employees [More Info]
8:30 am - 10:00 amJuniper (M2 North Tower)
224: Reading Between the Lines Through Multiculturalism and Cultural Competency [More Info]
8:30 am - 10:00 amRedwood (M1 North Tower)
249: 3D Service: The 3 D's to Engaging College Volunteer Students in Community Service [More Info]
8:30 am - 10:00 amChestnut (M3 North Tower)
252: Building a Service Year Vision for Collective Impact in Your Community [More Info]
8:30 am - 10:00 amGrand Ballroom B (M4 North Tower)
256: Tackling Tough Issues: How Companies Can Become Social Impact Disruptors [More Info]
8:30 am - 10:00 amInternational Ballroom F (M2 North Tower)
287: Leadership Development: Cultivating Volunteers for Impact, Scale & Sustainability [More Info]
8:30 am - 10:00 amPecan (M3 North Tower)
294: Developing Global Citizens: Alternative Service Break Practices [More Info]
8:30 am - 10:00 amInternational Ballroom E (M2 North Tower)
43: Rethinking Volunteer Recognition [More Info]
8:30 am - 10:00 amDogwood B (M1 North Tower)
56: Grassroots Informed Leadership: Motivating Your Organization and Community [More Info]
8:30 am - 10:00 amMagnolia (M2 North Tower)
75: Growth Hack Your Mission with People Power [More Info]
8:30 am - 12:00 pmNo location[Volunteer] Networking Lounge (4 Hours) [More Info]
10:30 am - 12:00 pmGrand Ballroom C (M4 North Tower)
121: What's Ethics Got To Do With this? Ethics and Decision Making in Volunteer Engagement [More Info]
10:30 am - 12:00 pmSycamore (M2 North Tower)
135: Take Your Training to the Next Level with Service Enterprise [More Info]
10:30 am - 12:00 pmInternational Ballroom A (M2 North Tower)
158: Taking Service on the Road: Extending the Reach of Your Volunteers’ Impact [More Info]
10:30 am - 12:00 pmRedwood (M1 North Tower)
164: Strategies for Moving Audiences without Overspending [More Info]
10:30 am - 12:00 pmCottonwood B (M1 North Tower)
213: Paying for the Success of Service [More Info]
10:30 am - 12:00 pmCypress (M2 North Tower)
218: Activate-Collaborate-Measure: Mobilizing Your Employee Volunteers for the SDGs [More Info]
10:30 am - 12:00 pmPecan (M3 North Tower)
227: NYCivic Engagement: Leveraging Neighborhoods to Address NYC's Greatest Needs [More Info]
10:30 am - 12:00 pmDogwood A (M1 North Tower)
248: Borrow Tips from Successful Sales Teams to Build Strong Cause Partnerships [More Info]
10:30 am - 12:00 pmCottonwood A (M1 North Tower)
257: Who Will Lead Us? [More Info]
10:30 am - 12:00 pmMagnolia (M2 North Tower)
267: How Can I Manage Programs with Volunteers I Will Never Meet? [More Info]
10:30 am - 12:00 pmHazelnut (M3 North Tower)
269: Building Disaster Resilient Communities [More Info]
10:30 am - 12:00 pmJuniper (M2 North Tower)
283: National Service Accelerator: A Place-Based Model that Can Work in Your Community [More Info]
10:30 am - 12:00 pmGrand Ballroom B (M4 North Tower)
285: Create and Manage Cross-Sector Partnerships That Work! [More Info]
10:30 am - 12:00 pmGrand Ballroom A (M4 North Tower)
42: Gaining Funder Support for Volunteer Engagement [More Info]
10:30 am - 12:00 pmChestnut (M3 North Tower)
68: How to Leverage Public-Private Partnerships by Engaging Youth In the Work of Educational Equity [More Info]
10:30 am - 12:00 pmDogwood B (M1 North Tower)
95: Do You Have An Itch to Fill a Niche? [More Info]
10:30 am - 12:00 pmInternational Ballroom D (M2 North Tower)
99: Volunteer Management 3.0: Adapting Today's Strategy to Engage Tomorrow's Volunteers [More Info]
11:00 am - 3:00 pmNo location[Volunteer] Information Booth (4 Hours)
11:00 am - 3:00 pmNo location[Volunteer] Registration Desk [4 Hours]
12:00 pm - 1:30 pmInternational Ballroom F (M2 North Tower)
310: What’s Happening at Work? Business Path Luncheon [More Info]
12:00 pm - 1:30 pmNo location[Volunteer] Business Path Luncheon (2 Hours) [More Info]
1:00 pm - 5:00 pmNo location[Volunteer] Conference Host/Hostess (4 Hours) [More Info]
1:00 pm - 5:00 pmNo location[Volunteer] Networking Lounge (4 Hours) [More Info]
1:00 pm - 5:00 pmNo location[Volunteer] Registration Line Management (4 Hours) [More Info]
2:00 pm - 3:30 pmInternational Ballroom C (M2 North Tower)
128: Engaging the Military Community as Volunteers [More Info]
2:00 pm - 3:30 pmDogwood A (M1 North Tower)
199: The Science of Volunteer Recruitment [More Info]
2:00 pm - 3:30 pmMagnolia (M2 North Tower)
217: Putting Faith In Action Through Service [More Info]
2:00 pm - 3:30 pmPecan (M3 North Tower)
229: Let's Build IT! [More Info]
2:00 pm - 3:30 pmGrand Ballroom A (M4 North Tower)
235: Engaging Executives In Your Volunteer Program: Turn Leadership Buy-In Into Action [More Info]
2:00 pm - 3:30 pmRedwood (M1 North Tower)
240: Making Service Programs that Respond to National and Political Issues Through Contextual Education [More Info]
2:00 pm - 3:30 pmHazelnut (M3 North Tower)
242: Diversity Awareness and Cultural Responsiveness in National Service [More Info]
2:00 pm - 3:30 pmJuniper (M2 North Tower)
250: Connecting At-Risk Youth: How Volunteers Can Help Build Successful Futures [More Info]
2:00 pm - 3:30 pmInternational Ballroom A (M2 North Tower)
271: Building A Technology Plan? If Not, You Should Be! [More Info]
2:00 pm - 3:30 pmChestnut (M3 North Tower)
280: Strategies for Building Partnerships with College Students: Tips from College Administrators [More Info]
2:00 pm - 3:30 pmInternational Ballroom D (M2 North Tower)
29: One Size Does Not Fit All: Driving Engagement and Impact Through Employee Volunteer Programs [More Info]
2:00 pm - 3:30 pmGrand Ballroom B (M4 North Tower)
301: From Volunteering to Changemaking: Putting People in the Center of Change [More Info]
2:00 pm - 3:30 pmCypress (M2 North Tower)
305: Catalyzing Change: Using Partnerships and Near-Peer Mentors to Increase Student Success [More Info]
2:00 pm - 3:30 pmInternational Ballroom B (M2 North Tower)
323: Youth Summit [More Info]
2:00 pm - 3:30 pmDogwood B (M1 North Tower)
35: Can 30 Minutes of Virtual Volunteering a Week Change the World? [More Info]
2:00 pm - 3:30 pmInternational Ballroom E (M2 North Tower)
72: The 2018 Global Volunteer Management Progress Report: Key Trends From Three Years of Data & How to Use Them to Advocate for Our Field [More Info]
2:00 pm - 4:00 pmCottonwood A (M1 North Tower)
299: Deliberate About Civic Dimensions of Higher Education [More Info]
2:00 pm - 5:00 pmNo location[Volunteer] Registration Desk [3 Hours]
3:00 pm - 6:00 pmNo location[Volunteer] Information Booth (3 Hours)
5:30 pm - 7:00 pmNo location[Volunteer] Global Reception (2 Hours) [More Info]
7:00 pm - 9:00 pmNo location[Volunteer] Civic 50 Dinner (2 Hours) [More Info]
 
Wednesday, June 20, 2018
7:00 am - 10:00 amNo location[Volunteer] Registration Desk [3 Hours]
7:00 am - 10:30 amNo location[Volunteer] Information Booth (4 Hours)
7:00 am - 11:00 amNo location[Volunteer] Conference Host/Hostess (4 Hours) [More Info]
7:00 am - 11:00 amNo location[Volunteer] Networking Lounge (4 Hours) [More Info]
7:00 am - 11:00 amNo location[Volunteer] Registration Line Management (4 Hours) [More Info]
8:30 am - 10:00 amDogwood A (M1 North Tower)
102: The Long-Term Impact of Skills-Based Volunteering [More Info]
8:30 am - 10:00 amGrand Ballroom C (M4 North Tower)
104: Making the Biggest Difference: Measuring and Growing the Impact of Your Volunteers [More Info]
8:30 am - 10:00 amGrand Ballroom A (M4 North Tower)
113: Reach for the Stars: Achieving Astronomical Participation Rates in Your Employee Volunteer Program [More Info]
8:30 am - 10:00 amInternational Ballroom F (M2 North Tower)
123: Tap Into the Power of Training and Set Your Volunteers Up to Succeed! [More Info]
8:30 am - 10:00 amCottonwood A (M1 North Tower)
125: Military Families: An Untapped Volunteer Resource [More Info]
8:30 am - 10:00 amInternational Ballroom B (M2 North Tower)
132: Attacking the Opioid Epidemic Through Service [More Info]
8:30 am - 10:00 amHazelnut (M3 North Tower)
144: Teens - Summer Volunteer Camp they'll love and how you can successfully engage EVERYONE to volunteer! [More Info]
8:30 am - 10:00 amSycamore (M2 North Tower)
185: Transforming the Student Volunteer Experience: The Win-Win-Win of Professional Development Opportunities in our Performance-Based Era [More Info]
8:30 am - 10:00 amChestnut (M3 North Tower)
191: Virtual Volunteer Management-Management [More Info]
8:30 am - 10:00 amDogwood B (M1 North Tower)
205: Making It Easy: Creating a Process to Support Effective Volunteer Recruitment, Management and Engagement in Your Organization [More Info]
8:30 am - 10:00 amRedwood (M1 North Tower)
243: Focus on ATL: Volunteering as a Mode of Social Change [More Info]
8:30 am - 10:00 amJuniper (M2 North Tower)
255: National Leadership for Volunteering: A View Around the World [More Info]
8:30 am - 10:00 amMagnolia (M2 North Tower)
259: Don’t Wait Until Emergency Strikes: Why Nonprofits and Companies Need To Update Their Disaster Preparation and Response Plans Every Year [More Info]
8:30 am - 10:00 amInternational Ballroom C (M2 North Tower)
274: Building An Army of Empathy [More Info]
8:30 am - 10:00 amCypress (M2 North Tower)
276: Using Your Competitive Advantage for Good: Optimize Impact through Creative Pro Bono Programming [More Info]
8:30 am - 10:00 amGrand Ballroom B (M4 North Tower)
28: Millennial Activation: How to Recruit and Engage Volunteers From The Next Generation [More Info]
8:30 am - 10:00 amInternational Ballroom A (M2 North Tower)
327: Employee Purpose -v- Strategy: What’s a CSR Leader to do? [More Info]
8:30 am - 10:00 amCottonwood B (M1 North Tower)
74: Amplifying Corporate Values through Nonprofit Board Service [More Info]
10:00 am - 12:00 pmNo location[Volunteer] Closing Plenary (2 Hours) [More Info]
10:00 am - 1:00 pmNo location[Volunteer] Registration Desk [3 Hours]
10:30 am - 12:00 pmGrand Ballroom D2 and E (M4 North Tower)399: Inspiring Civic Culture Closing Plenary [More Info]