PICS 2018 (SM)
 

PICS 2018

Samen de impact van een IC-opname beperken, hét belangrijkste doel van de landelijke Stichting Family and patient Centered Intensive Care (FCIC). Daarom organiseert de FCIC op maandag 12 november 2018 in de ReeHorst te Eden de eerste editie van het congres PICS 2018. 


Thema
PICS; (her)ken jij het? Post intensive care syndroom in the picture.

Programma
Het volledige programma incl. onderwerpen en sprekers treft u aan op de site van FCIC.

Doelgroep
Het congres richt zich op IC-professionals, ex-IC patiënten en hun naasten, fysiotherapeuten, huisartsen en anderen die betrokken zijn bij het (na)zorgtraject van de (ex) IC-patiënt. Gezien het een gemengde doelgroep betreft zijn corporate stands toegestaan. 

Momenteel hebben zich al meer dan 280 deelnemers aangemeld, waarvan 200 specialisten, paramedici en verpleegkundigen.


Over Stichting FCIC en IC Connect

Drie jaar geleden is FCIC opgericht. Voormalig IC-patiënten, hun familie, IC-verpleegkundigen, artsen en wetenschappelijk onderzoekers komen samen om de impact van een IC-opname te beperken. Een opname op een intensive care (IC) is immers een ingrijpende gebeurtenis voor de patiënt én voor diens naasten, vaak tot jaren later. FCIC heeft tot doel de kennis over de psychosociale, cognitieve en fysieke gevolgen van een IC-opname voor de patiënt, zijn familie en naasten te delen en te verspreiden. In 2017 is onder de vlag van FCIC de patiëntenorganisatie IC Connect opgericht om patiënten en naasten te steunen de draad van het leven na de IC-opname weer op te pakken.

FCIC won in april jl. zowel de PGOsupport Jury- als Publieksprijs “Impact! Met patiëntenperspectief” voor haar inspanningen voor bekendheid van PICS en voor goede IC-nazorg voor patiënten en naasten. Voor meer informatie, klik hier

Meer informatie over FCIC is terug te vinden op hun eigen website. Lees meer over de ervaringen van een IC-verpleegkundige via deze link

Sponsormogelijkheden
Wilt u een bijdrage leveren aan het erkennen van het Post Intensive Care Syndroom en draagt dit bij aan uw streven maatschappelijk verantwoord te ondernemen? Wilt u PICS 2018 aangrijpen om uw doelgroep te ontmoeten? Bekijk dan snel de sponsormogelijkheden tijdens PICS 2018 middels deze link.