DSMBS 2018 (SM)
 


DSMBS Congres 2018

Ook in 2018 organiseert de Dutch Society for Metabolic and Bariatric Surgery (DSMBS) weer het DSMBS Congres. Dé gelegenheid om in contact te komen met 120 metabole en bariatrische chirurgen. Dit congres vindt plaats op woensdag 4 april 2018 in Van der Valk te Veenendaal. 
Thema en programma

Het thema van het DSMBS-congres 2018 is "The Big Four" - uitkomstmaten van bariatrische chirurgie: Gewicht, Comorbiditeit, Complicaties en PROMs. Hoe vergelijk je gewichtsverlies, wat is succes, hoe definieer je (verbetering van) comorbiditeiten, wanneer is iets een complicatie, welke PROMs zijn zinvol etc.? Er zijn hierover opmerkelijk veel meningen, maar soms met opmerkelijk weinig evidence. 

Klik hier voor het volledige programma. Tijdens de pauzes, lunch en borrel heeft u volop de gelegenheid uw doelgroep te aan te spreken. 

Sponsormogelijkheden

Bent benieuwd naar de vele mogelijkheden? Klik dan snel op onderstaande button. 

      

Over DSMBS

De DSMBS is een werkgroep binnen de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. Zij vertegenwoordigt de belangen van metabole en bariatrische chirurgen in Nederland. 

Tevens is de DSMBS samen met haar leden mede verantwoordelijk voor kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, een goede uitkomstregistratie van onze behandelingen en een breed gedragen maatschappelijke acceptatie van de chirurgische behandeling van morbide obesitas en obesitas gerelateerde ziekten, zoals bijvoorbeeld type 2 diabetes mellitus, OSAS en refluxziekte. 

De DSMBS is een door IFSO (International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders) erkende organisatie en speelt ook binnen IFSO steeds meer een vooraanstaande rol in het verder verbeteren van de chirurgische behandelingen van morbide obesitas en het verkrijgen van nog meer wetenschappelijke onderbouwing hiervoor.