Sportkine 2018
 

HET PAND 

Onderbergen 1
9000 Gent

Dit voormalig dominicanenklooster is prachtig gerestaureerd en is nu eigendom van de Gentse Universiteit. Het fungeert voornamelijk als congrescentrum, maar ook een aantal merkwaardige collecties van diverse vakgroepen vonden er onderdak. U kunt er onder meer een prachtige verzameling glasraamfragmenten bewonderen. ‘Het Pand’ bevindt zich vlak naast de Sint-Michielskerk.


BEREIKBAARHEID

Met het openbaar vervoer

  • Vanaf station Gent St-Pieters:
    Tram 1 (elke 6 minuten) of tram 24 (elke 20 minuten). Uitstappen aan de Korenmarkt.

  • Vanaf Gent Zuid:
    Tram 4 (elke 6 minuten) of tram 24 (elke 20 minuten) of bus 17 (elke 30 minuten). Uitstappen aan de Korenmarkt.

    Als u de brug St. Michielshelling oversteekt, gaat u aan de kerk naar links en vindt u Het Pand net om de hoek.
Met de wagen
  • Parkeren kan in de St. Michielsparking. Volg de parkeerroute naar parking P7 Sint-Michiels. Deze parking bevindt zich op 50 meter van Het Pand. Indien u de uitgang Onderbergen volgt, komt u in de Wilderoosstraat en ziet u rechtvoor u Het Pand.
    Adres: Sint-Michielsparking, Sint-Michielsplein 8, 9000 Gent

  • Een alternatieve parking is P8 Ramen. Van hieruit is het ongeveer 5 minuten wandelen naar Het Pand. 
Opgelet: in Gent is een nieuw circulatieplan in voege. Indien u met de wagen komt, dient u de Ring R40 te volgen en de straat Brugsepoortstraat en vervolgens de Hoogstraat in te rijden om zo tot bij Het Pand of de parkings te komen. Het Pand is dan ook enkel bereikbaar via deze straten.

Voor meer informatie over de invalswegen naar het centrum, kan u de volgende website consulteren: https://stad.gent/mobiliteitsplan/het-circulatieplan